Engleski za djecu: najjednostavnije metode učenja engleskog jezika za djecu uzrasta 5-14 godina

kako najlakše i najbrže naučiti engleski

Učenje stranog jezika u ranoj dobi je od ključne važnost za vaše dijete. Ne samo da djeca rastu i razvijaju se neobično brzo, nego oni, takođe, upijaju svaki, pa i najmanji detalj onoga što vide, a posebno onoga što čuju. Dijete koje je u ranoj dobi izloženo uticaju stranog jezika, mnogo lakše pamti informacije koje primi. Djeca obično kreću s engleskim jezikom. Engleski za djecu je jednostavan i zabavan. Djeca mogu da se zabave igrajući igre i učeći engleski jezik istovremeno.

Mi ćemo vam pokazati kako da pronađete i odaberete adekvatne metode za učenje engleskog jezika, koje ujedno mogu da koriste odrasli i najmlađi. Nastavite s čitanjem i vidite šta smo pripremili za vas, te kako brzo naučiti riječi iz engleskog jezika bez ikakvih poteškoća.

kako najlakše i najbrže naučiti engleski

Engleski za djecu – Kako djeca uče?

Svako dijete na poseban način uči i usvaja nova znanja. Zato je važno da to roditelji na vrijeme prepoznaju i prilagode engleski za djecu.

To je veoma bitno i iz razloga što su neka djeca sklonija učenju u grupi s drugom djecom, ali ima i djece koja vole učiti isključivo uz pomoć odraslih.

Slobodna i komunikativna djeca progovore engleski bez straha i greške. Povučena djeca su sklona greškama i za njih engleski predstavlja prepreku.

Engleski za djecu treba da se prilagodi njihovom uzrastu i dotadašnjem znanju. Nikada nije prerano da djeca počnu s učenjem engleskog jezika. Što ranije počnu, lakše će ovladati jezikom. Način učenja djece različite dobi:

  1. Djeca do treće godina uče slušanjem govora odraslih,
  2. Od treće do sedme godine djeca uče da razmišljaju,
  3. Za djecu od sedme do dvanaeste godine pogodna su učenja u grupi, logičke igre, slaganje riječi.

Ono što treba da znate jeste da engleski za djecu počinje motivacijom. Ali, često se dešava da su roditelji najviše motivisani za djetetovo učenje. Potrudite se da pravilno motivišete svoje dijete.

kako naučiti engleski jezik za 2 sedmice

Kako motivisati djecu da uče engleski?

Mala djeca teško mogu da razumiju zašto je važno učiti engleski. Međutim, ni neki odrasli ne znaju zašto je važno učiti engleski.

Ne budite takav roditelj, potrudite se da shvatite svoje dijete i da mu objasnite važnost učenja engleskog jezika. Ne prihvatajte prazan izgovor koji će vam vaše dijete pokušati dati.

Pokušajte da nadmudrite sopstveno dijete. Da biste to učinili, morate da znate jednu tajnu. To je da su djeca po prirodi uvijek motivisana za igru.

Uspješno učenje jezika se može ostvariti kroz zabavu i igru. Takođe, i nekim drugim stvarima, koje dijete zanimaju, možete da pokušate motivisati isto na učenje engleskog jezika. Tako će dijete lakše da se uklopi.

Igre su obično prilagođene svim uzrastima – od djece u vrtiću, preko predškolskog uzrasta, do djece u osnovnoj školi. Igra će im pomoći da u potpunosti zaplove u svijet engleskog jezika. Takođe, pomoći će im da lakše upijaju nova znanja.

Ili, na primjer, ako primijetite da vaše dijete voli muziku, vjerovatno će da uživa slušajući pjesme na engleskom jeziku.

Drugi roditelji šalju svoju djecu na razne kurseve kako bi ih pripremili za školu ili kako bi djeca nadoknadila zaostalo gradivo iz škole.

kako brzo naučiti riječi iz engleskog

Ovo je razlog zašto se engleski za djecu ne može učiti na kursu

Veliki broj škola nudi intenzivan ili ubrzan kurs engleskog jezika koji je namijenjen onima koji iz određenog razloga moraju da savladaju jezik, što je brže moguće.

Upotrebom određenih metoda, sve je moguće. Za intenzivan kurs engleskog jezika potrebna je velika želja za radom. Morate da budete spremi za brzo prihvatanje novih znanja.

Međutim, uprkos velikoj želji, mnogi polaznici ne uspijevaju da usvoje nova znanja. To se dešava zbog nedovoljne stručnosti predavača koji ne znaju na adekvatan način da predstave polaznicima to što treba da nauče.

Engleski za djecu je veoma važan, posebno ako im od njega zavisi kako će se uklopiti u novu sredinu. Loš predavač im samo može otežati taj proces. Grupni rad ne dozvoljava čestu konverzaciju sa samim predavačem, što može uticati na motivaciju djeteta i stagnaciju. Takođe, ispiti koji slijede na kraju kursa znaju da budu veoma stresni za djecu.

Intenzivan kurs engleskog jezika traje u prosjeku 2 mjeseca po nivou, što i nije mnogo brzo. Pojedine knjige čak daju mnogo brže rezultate.

S druge strane, tehnologija je postala sastavni dio naših života pa djeca sve više igraju igrice i surfaju na internetu. Da vrijeme koje djeca provode na internetu ne bi bilo uzalud potrošeno, postoje veb-stranice koje nude poseban edukativni program za učenje engleskog jezika. Engleski online je prepun raznih interaktivnih igara i kvizova čiji je sadržaj primjeren dobi i interesima djeteta.

Za one malo starije, dostupan je na internetu i kurs poslovnog engleskog. Na tom kursu vas uče da usvojite brojne termine u vezi sa svakodnevnim poslovanjem u savremenom svijetu biznisa. Cilj ovakvog kursa je da vam omogući uspješno učestvovanje na poslovnim sastancima vođenim na engleskom, gdje vam ni jedan izgovor ne može poslužiti kao opravdanje.

Tu su i brojne aplikacije kojima pristup mogu da imaju i djeca. Ali, nijedna aplikacija ne može da zamijeni knjige. Knjige su savršene za samostalno učenje engleskog jezika. U nastavku ćemo vam predstaviti najbolje knjige za učenje engleskog jezika. Nastavite s čitanjem i shvatićete da nije bilo uzalud. Otkrićete potpuno nov način učenja jezika koji ne zahtijeva dodatno ponavljanje. Učenje će vam ići od ruke, a saznaćete i odgovor na pitanje kako brzo naučiti riječi iz engleskog jezika.

najbolje knjige za učenje engleskog jezika

Najbolje knjige za učenje engleskog jezika

Postoji na hiljade knjiga koje vi i vaša djeca možete da čitate kako biste naučili engleski. Ali, samo par ima tu moć da pomogne da za veoma kratko vrijeme savladate ovaj svjetski jezik.
Izabrati najbolju knjigu za učenje engleskog jezika, pravo je umijeće. Veoma važna stvar prilikom odabira knjige jeste da se ne zalijećete. Birajte knjige zanimljivog sadržaja, te knjige koje dugo drže pažnju.

Neke od tih knjiga su:

Obično vlada mišljenje da su svjetski poznati bestseleri jako komplikovani za učenje engleskog. Ali, to nije tako. Oni su skoro pa idealni za učenje engleskog jezika. Posebno što je većina njih upravo i napisana na ovom jeziku.

Samim čitanjem ovih knjiga olakšaćete učenje riječi. Vaš vokabular će postati znatno bogatiji. Takođe, moći ćete da raspravljate o knjigama i popularnim autorima s drugim čitaocima.

S druge strane, većina današnje djece ne voli da čita ili lakše pamti ono što čuje. Za takvu djecu pravo rješenje su audio-knjige.

Audio-knjige se mogu koristiti za učenje engleskog jezika. One uče pravilnom izgovoru određenih riječi. To je i najvažniji razlog zbog kojeg su ušle među najbolje knjige za učenje engleskog jezika. Sve što vam je potrebno jeste da nađete određenu audio-knjigu na internetu i da pustite da narator vodi vas i vaše dijete kroz priču. U današnjem svijetu brzog interneta je dostupan veliki broj aplikacija koje nude širok asortiman audio-knjiga, što značajno olakšava pretragu.

Međutim, ako se pitate kako brzo naučiti riječi iz engleskog, onda morate da znate da se jedna knjiga izdvaja od svih. Riječ je o Pingulingo knjizi. Ova knjiga se s razlogom našla na spisku najboljih knjiga za učenje engleskog jezika. Revolucionarna Pingulingo knjiga već sada ruši sve prodajne rekorde. U njenoj osnovi se nalazi specijalan program za učenje, koji je sastavljen od posebno osmišljenih lekcija. One vam omogućavaju da savladate engleski jezik za veoma kratko vrijeme i uz veoma male troškove.

Jednom kada u ruke uzmete Pingulingo knjigu, više se nećete morati pitati kako brzo naučiti riječi iz engleskog. Uz nju ćete svakodnevno naučiti oko 200 novih riječi. Nije joj ravna nijedna škola. Ova jedinstvena knjiga je jednako dobra i za učenje poslovnog engleskog. Vaš nivo poznavanja engleskog jezika će rasti iz dana u dan. Toliko je jednostavna da vam ponavljanje neće biti ni potrebno. Mogu je koristiti i najmlađi koji će poput sunđera upijati nova znanja. Uz nju vam neće biti potrebna nikakva aplikacija, škola niti program za učenje koji nudi intenzivan kurs.

U slučaju da već posjedujete određeno znanje iz engleskog jezika, ova knjiga vam može pomoći da ga dodatno usavršite. Lekcije u njoj su jednako djelotvorne za početnike, kao i za napredne poznavaoce jezika.

učenje engleskog jezika sa izgovorom i prevodom

Da li je moguće savladati engleski za djecu na lak i zabavan način?

Engleski za djecu treba da bude zabavan, a uz odgovarajuću metodu to može i biti. Na vama je da odaberete najbolju metodu za učenje engleskog jezika za sebe i svoje dijete. Da li će to biti najbolja knjiga za učenje engleskog ili intenzivan kurs engleskog jezika?

Podsjećamo vas da je pomoću Pinuglingo knjige moguće savladati engleski jezik za svega dvije sedmice, dok kurs engleskog jezika traje dva mjeseca po nivou.

Jako bitna stavka jeste činjenica da se djeca mogu koncentrisati na određenu aktivnost samo kratko vrijeme. Uz Pingulingo nema potrebe da ih forsirate, jer ona ne zahtijeva višesatnu posvećenost. Dovoljno je svega sat vremena dnevno da bi vaše dijete ostvarilo vrhunske rezultate. Takođe, jednostavna je i dovoljno dobro objašnjena, pa je mogu koristiti i djeca i odrasli da poboljšaju svoj nivo poznavanja engleskog jezika.

Zato ne dozvolite da se vaše dijete muči s nepotrebnim gradivom i stalnim odlaskom na kurs engleskog. Izaberite najbolji engleski za djecu, izaberite najbolje za sebe. Zajedničkim učenjem ostvarićete dublju vezu sa svojim djetetom, i to je jedan od razloga zašto je važno učiti engleski.

Naučite engleski jezik zajedno sa svojim djetetom na zabavan i edukativan način pomoću ove nevjerovatne metode!

Leave a Reply