Politika privatnosti

Politika privatnosti

Blog Pingulingo obavezuje se na zaštitu vaših ličnih podataka. S tim vas upoznaje tekst u nastavku.

Molimo vas da politiku zaštite ličnih podataka povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene.

Zaštita ličnih podataka – uopšteno

Lične podatke prvenstveno prikupljamo radi:

  • što efikasnijeg odgovora na vaš upit
  • osiguranja pružanja tražene usluge
  • naše interne statističke obrade podataka
  • mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promotivnih materijala.

Podaci na koje se odnosi sistem Politike zaštite ličnih podataka (Politike privatnosti):

  • ime i prezime
  • e-adresa
  • ostali podaci koje nam napomenete, a želite da ostanu tajni.

Sadržaj Politike privatnosti

Vašu e-adresu i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim licima na raspolaganje bez vašeg pristanka jer je to protivno našoj politici privatnosti. Blog Pingulingo pridržava se strogih pravila protiv spama. Blog ne odgovara za slučajnu grešku ili grešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zagarantovane zaštite vaših podataka, ali garantuje da će greška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, što prije.

Prikupljamo samo one lične podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na svoju stranicu i ne tražimo da otkrijete više podataka nego što je zaista potrebno za učestvovanje u aktivnostima na našem blogu.

Tajnost podataka

Želimo jasno reći da prilikom posjete našem blogu vaši lični podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obavezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati podatke koje smo zaprimili.

Elektronske poruke

Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-poštu) s ličnim podacima po kojima vas je moguće identifikovati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektronskom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva.

Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na ovoj adresi te kako bismo osigurali da ovaj blog bude pristupačan svim korisnicima, koristi se softver koji prati posjete, te prepoznaje neovlaštene pokušaje slanja ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzrokovati štetu na neki drugi način. Neovlašćeni pokušaji slanja ili izmjene podataka na ovom blogu strogo su zabranjeni.

Zaštita ličnih podataka djece

Naš blog koji bi mogao privući djecu i koji eventualno prikuplja lične podatke djece mlađe od 14 godina, izrađen je u namjeri da u najvećoj mogućoj mjeri štiti prava djece i njihovu privatnost. Stoga smatramo da je potrebno da napomenemo da mi:

  • NE prikupljamo, NE koristimo i NE otkrivamo podatke pomoću kojih se može stupiti u kontakt sa djecom preko interneta;
  • NE prikupljamo lične podatke koji omogućuju komunikaciju van interneta.

Poveznice

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s našeg bloga upute vas i/ili vaše dijete na internet stranice čiji je sadržaj kvalitetan u smislu da ne potiče negativnosti. Međutim, stranice i adrese na mreži brzo se mijenjaju i ne možemo uvijek garantovati za sadržaj svake adrese na koju vas usmjerimo.

Ako imate bilo kakva pitanja ili dilema u vezi s našom Politikom zaštite ličnih podataka ili u vezi sa svojim iskustvima sa ovom internet adresom, molimo vas da nam se javite.

Izmjene i ukidanje uslova korištenja

Blog Pingulingo pridržava pravo izmjene ili ukidanja svih ili bilo kog dijela ove internet lokacije te uslova korištenja u bilo kom trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obaviješteni.

Datum posljednje izmjene Politike privatnosti: 02.05.2018.